antropol.mkmarjan.mktvrdokorni.wordpress.commiskolivrinski.blogspot.comvoborba.orgteamuzunovmedia.blogspot.comzamakedonskinarod.orgkulavkova.netdvizenjebojkotiram.orgknizevnirazgovori.wordpress.comhomermakedonКоалиција за заштита на децатаМагеиИДЧПД
СИТЕ ВОЈНИ НА ГЛОБАЛИСТИЧКИТЕ ЛИБЕРАЛИ Глобалистичките атлантисти со иста матрица за предизвикување на војни во светот
Емилија Гелева
Глобалистичките либерални сат(л)антисти 1) измислија оружје за масовно уништување во Ирак за да го ...
Годишна конференција 2023
Годишна конференција 2023
На 27.01.2023 год. се одржа првата годишна конференција на Коалицијата за заштита на децата и партнерите, на која беше презентирано само мал дел од она што Коалицијата успеа да го сработи од нејзиното ...
Интервју со Владимир Путин Украина „ја започна војната во 2014 година. Нашата цел е да ја запреме оваа војна“ 
Конзервативниот американски новинар Такер Карлсон имаше интервју со рускиот претседател Владимир Путин во вторник ...
ШВЕДСКА: ПАТОТ КОН НАТО Е ОТВОРЕН На 24 јануари, унгарскиот премиер Виктор Орбан му кажа на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг дека неговата влада го поддржува влезот на Шведска во НАТО. Еден ден претходно, на 23 јануа ...
КАКВА ИРОНИЈА: ОНИЕ ШТО ВРШАТ ЦЕНЗУРА, СЕ КАНДИДИРАЛЕ ЗА ЧЛЕНОВИ НА КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА
КАКВА ИРОНИЈА: ОНИЕ ШТО ВРШАТ ЦЕНЗУРА, СЕ КАНДИДИРАЛЕ ЗА ЧЛЕНОВИ НА КОМИСИЈАТА ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА
Дали ви текнува на сите оние неосновани претставки за наводна „дискриминација“, кои беа речиси инстантно отфрлувани од Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД)? Тие најмногу доаѓаа ...
Околу етимологијата на името Македонија
Орнаментот  Или придонесот на религијата на Македонците од древноста во христијанствотоШто е заедничко за Фреската на Исус како дете во црквата Св. Богордица Елеуса (Милостива) - една од најстарите во Европ ...
Околу етимологијата на името Македонија
Симболот риба  The pre-Christian history of the fish symbol: The fish symbol has been used for millennia worldwide as a religious symbol associated with the Pagan Great Mother Goddess. It is the outline o ...
Околу етимологијата на името Македонија
Малиот е техничар
Малиот е техничар
 И 2016   Технички е невозможно Словените да се доселиле на Балканот во шестиот векДрагуљуб Антиќ (магистер по нуклеарна физика)Kои се Словените? Како дошле на Балканот? Кој ги пре ...
ПОЛ ИЛИ РОД: ШТО Е ПОВАЖНО И ШТО Е ПОИСПРАВНО?
ПОЛ ИЛИ РОД: ШТО Е ПОВАЖНО И ШТО Е ПОИСПРАВНО?
Пишува: Горан Илиев,
претседател на здружението Да го зачуваме бракот и семејствотоВо последно време се води медиумска и социолошка „војна“ околу термините пол и род. Па така, оние кои го претпочитаат ...
Како боли, се гледа од очите Уште како росно млад, знаев дека најважно правило за блажен живот уште на овој свет е отсуство на болка. Безболен живот, а не живот заради уживање.[2]
Многу рано заклучив дека до таа цел може д ...
Плачи, плачи… Јас се’ што ви говорам тоа го имам и видено, а доколку сум се излажал додека сум гледал, не ве лажам додека ви говорам..„.[1]
Задача на убавината е да ствара радост.[2]
Од лицата кои природа ...
Сонот на Раскољников Прва причина зошто се чини дека телесните уживања се најважни е таа, што уживањата ја изгонуваат душевната болка. Особено доколку болката е преголема, тогаш луѓето посегнуваат по прекумерно телесно уж ...
Поезијата на Кочо Рацин
Поезијата на Кочо Рацин
Кочо Рацин е клучната личност на македонската литература во периодот меѓу двете светски војни кој едновремено остварил и редица дејности од историски значење за развитокот на новата македонска национа ...
Кон делото на Никола Јонков Вапцаров Првите дваесеттина години од почетокот на 20 век се покажале кобни за Македонија и македонскиот народ. Тука, пред сѐ, станува збор за двете Балкански војни чиј резултат бил Букурешкиот мировен договор ...
Животниот пат на Кочо Рацин
Животниот пат на Кочо Рацин
Коста Апостолов Солев, во литературата познат под псевдонимот Рацин или поточно Кочо Рацин е роден 1908 година во Велес, во семејството на трудољубивиот грнчар Апостол и аргатката Марија. Апостол го п ...
„ОСВЕН ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НИШТО ДРУГО НЕ Е ПРИФАТЛИВО“ Note: Banned by Google. Leaked Wiki. На социјалната мрежа Twitter се појави објава (твит) со содржина која веднаш алармира дека нешто сериозно е во прашање. Имено, изгледа дека многу од преговарањата ...
К О Н Ц Е П Т ЗА ВРАЌАЊЕ НА ИМЕТО… а и Државата!   Олгица Н. Трајковска, Македонка Повод: ВРАЌАЊЕ НА ИМЕТО… а и Државата! Напомена: Концептов, пред повеќе од 30-тина дена е испратен до лидери на опозициски партии, истакнати интелектуалци, здруж ...
Македонија 1. Стиснете ги тревкитенеа ќe ја исцедите. Наслоните се врз каменотимето ќe и го чуете. Симнете се во рекинедното со неа ќe ве почести. Легните да починетеи ноќта со неа ќe ве покрие. 2. На овој даб и ...
ZMN
GROSS VIOLATION OF THE BASIC HUMAN RIGHTS OF PRISONERS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA
GROSS VIOLATION OF THE BASIC HUMAN RIGHTS OF PRISONERS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA
GROSS VIOLATION OF THE BASIC HUMAN RIGHTS OF PRISONERS IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA
PERSECUTION, ARRESTS, FEAR-MONGERING AND TERROR WITH TRUMPED-UP CHARGES AND ARRANGED CONVICTIONS
The 2016 ...
ZMN
Gеorgia-Gotse Delchev, Macedonian liberation leader, ONE, OF THE GREATEST!
Gеorgia-Gotse Delchev, Macedonian liberation leader, ONE, OF THE GREATEST!
Gotse Delchev, Macedonian liberation leader, born 4 February 1872 in Kukush (then under Ottoman and today under Greek occupation), killed by the Ottomans on 4 May 1903, in Banitsa (then under Otttoman ...
ZMN
Гемиџиите од Велес , Солунските Атентатори, Боеми, Интелектуалци но пред се РЕВОЛУЦИОНЕРИ И ПАТРИОТИ!БЕСТРАШНИ БОРЦИ...
Гемиџиите од Велес , Солунските Атентатори, Боеми, Интелектуалци но пред се РЕВОЛУЦИОНЕРИ И ПАТРИОТИ!БЕСТРАШНИ БОРЦИ...
Во историјата на македонскиот народ имало многу бурни настани, кои го свртуваа вниманието на светската јавностМестото на крвавата драма е градот Солун, тогашното најпознато македонско пристаниште и би ...
РАСПЛЕТКУВАЊЕ НА ЕДНА СПЛЕТКА
РАСПЛЕТКУВАЊЕ НА ЕДНА СПЛЕТКА
Долго време се експлоатира една слика која наводно мене ме компромитира. А пак мене ми користи за да откријам кои се мешетарите како и лесноумниците кои одат по нивниот ум. Сликава НЕ Е направена во к ...
ДОГОВОР ЗА СТРАТЕШКА СОРАБОТКА
ДОГОВОР ЗА СТРАТЕШКА СОРАБОТКА
Согласно со одлуката на Советот на ТВРДОКОРНИ од 02.03.2020 која се однесува за најавените избори, започнавме со дејства за поддршка на плурализмот и разбивање на двопартискиот уценувачки монопол на С ...
Македонија – protectorat КиМ
Македонија – protectorat КиМ
СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ДОБИВАЊЕ НА КАРТА ОД 100 ДЕНАРИ ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА ЕПОШТА tvrdokorni@yahoo.com ЗА СТАВАЊЕ ВО СПИСОК. КРАЕН РОК Е ПОНЕДЕЛНИК 9ти МАРТ. Картите се обезбедени благодарение на навива ...
БРЕНДИРАНИОТ КОСТУМ И РАЃАЊЕТО НА НОВАТА МАКЕДОНСКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА 
Неделава така ми пројде од тантежи и настани како во ова наше поднебје така и случувањата во светски рамки.  Сума сум ...
ЗАПАДОТ СИ Е САМ КРИВ 
Сите нешта во светот, се што е живо во природата се што се раѓа има свое време на развивање, растење, старење и на крај доаѓа процесот на умирање. Па така е и со чове ...
ДОКАЖИ ДЕКА СИ ЖИВ!
ДОКАЖИ ДЕКА СИ ЖИВ!
Ало бре матични броеви!
Ало бре даночни обврзници!
Ало бре ПРЕКРСТЕНИ!
Абе што памет носите во тоа главите АЛО!?
Како дозволивте да ви сервираат ОТРОВ, а вие со задоволство да го голтате!?
Кој тоа ви ...
И НАВИСТИНА! КОЈ ЛИ Е КРИВ?
Минатиот месец европскиот парламент донесе резолуција со која се осудува фашизамот од втората светска војна. Но има нешто страшно и фрапантно во неа, а тоа е што фаши ...
Team Uzunov
GERMANY NO COMMENT ON "ANTI NAZI" BAN ON VISITING ALBANIAN NATIONALISTS
GERMANY NO COMMENT ON
by Sasha Uzunov
The German Interior Ministry says it cannot comment - for privacy reasons - if Albanian nationalists in Macedonia who venerate WWII Albanian Nazi collaborators are banned from enter ...
Team Uzunov
DUI DOWN UNDER
DUI DOWN UNDER
by Sasha Uzunov
Australia's Home Affairs Department has refused to comment on whether six ethnic Albanian nationalist politicians from Macedonia are prohibited from entering Australia. They belong ...

Вчитај уште