ПАРТИИ

Единствен Македонија.mkЕдинствена Македонија (youtube)Родина МакедонијаРодина Македонија (youtube)ЛевицаЛевица (youtube)Интегра 1Интегра 2Глас за МакедонијаПОДЕМГРОМ
МИНИСТРЕ, КАДЕ СЕ УЧЕБНИЦИТЕ? Второто полугодие од учебната 2022/23 година започна со проблемите кои ги наследивме од минатата година. МОН и министерот Шаќири им посакаа на учениците успешно второ полугодие, но учебниците кои треб ...
Уништување на националното за сметка на јавното во предлог-Законот за заштита на националното наследство!
Уништување на националното за сметка на јавното во предлог-Законот за заштита на националното наследство!
Во новиот предлог закон за културата синтагмата „национален интерес“ е заменетa со апстрактниот термин „јавен интерес“, кој е дефиниран како „уметничкото творештво, објавувањето и достапноста на творе ...
Јанчев: Со широката коалиција, СДС и ДПМНЕ заедно ја задолжија Општина Гевгелија! На последната седница на Советот на Општина Гевгелија, со мнозинство гласови од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, беше усвоена Одлуката за задолжување во износ од 850.000 евра.
Во прилог обраќањето на советникот од ...
СТИГНАВМЕ ДО СРАМОТ, СОСЕДИТЕ ДА НИ ЈА РЕШАВААТ И ВНАТРЕШНАТА БЕЗБЕДНОСНА СОСТОЈБА! Соседите решаваат сѐ за нас: ИМЕ, ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, ДРЖАВЈАНСТВО, ИСТОРИЈА, СЕГА ни ја решаваат и ВНАТРЕШНАТА БЕЗБЕДНОСНА СОСТОЈБА!
БЕЗАЛТЕРНАТИВНАТА НИ ЕВРОАТЛАНТСКА ИДНИНА СТАНА НАША РЕАЛНА НЕБИД ...
Пола милион евра за советниците на Ковачевски и неговите потсекретаријати
Пола милион евра за советниците на Ковачевски и неговите потсекретаријати
Најпосле, Владата ги објави платите и имињата на соработниците и советниците вработени во трите потсекретаријати на Владата. Имено, од народни пари, за потребите на Ковачевски, ангажирани се 15 надвор ...
Дали со воведувањето на евентуални санкции на ЕУ кон Србија, се заканува колапс на македонската...
Дали со воведувањето на евентуални санкции на ЕУ кон Србија, се заканува колапс на македонската...
Изминатата недела до Србија пристигна француско-германскиот предлог за решавање на ситуацијата на Косово.
Доколку српската Влада го одбие овој предлог (какви што и се очекувањата), иднината на Србија ...
ЈАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО АМЕРИКАНСКАТА И ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Госпоѓи, или господа, (не се снаоѓаме најдобро со обраќањето во новата трансродова западна идеологија), Анџела Прајс, амбасадор на САД во Република Македонија иАнке Холштајн, амбасадор на Германија во ...
СТАНЕТЕ БРАЌА, НЀ ПРЕДАДОА! Со овие зборови им се обратил домаќинот Митре на комитите од гоцевата чета, во мугрите пред самото погибие на војводата…
…Сто и дваесет години подоцна во „слободна” и „независна” Македо ...
IV КОНГРЕС НА ПОДЕМ “OБЕДИ...
IV КОНГРЕС НА ПОДЕМ “OБЕДИ...
Ве известуваме дека Партијата на Обединети Демократи на Македонија – 
ПОДЕМ, во 30.10.2022, го одржа Четвртиот Конгрес (“Обединети за стабилна 
Македонија”), во големата сала на Народниот театар в ...
ГРОМ ПРЕДУПРЕДУВА: Фон Дер Лејн без ветување за датум за отпочнување на преговори, помошта од... СООПШТЕНИЕ   Граѓанската опција за Македонија ГРОМ не е воодушевена од вчерашната посета на претседателот на Европската комисија Урсула фон дер Лајен од повеќе причини.  Затоа што најчесто доаѓаат да ...
На седница на Централниот Одбор на ПОДЕМ, која се одржа во Кавадарци се потврдија кандидатите за членови на советите и за градоначалници.
ПОДЕМ во дел од општините на претстојните локални избори ќе ...
Новогодишно обраќање на лидерот на ИНТЕГРА Нека е благословена 2021 година, нека благодатта и милоста Божја ги допре срцата на нашиот народ македонски, на сите Вас драги наши, а претстојните Божиќни празници ги израдуваат Вашите срца и души.
& ...
Прес конференција на ИНТЕГРА за Предлог Законот за попис  
Прес конференција на ИНТЕГРА за Предлог Законот за попис во собраниска процедура и Попис 2021
 
Почитувани,
Ве покануваме да ја проследите, а воедно и да известите за претстојната прес кон ...
Семинар: „Од идеја до мерливи резултати“ Семинар: „Од идеја до мерливи резултати“
 
Датум: 30 ноември 2019
Почеток: 10:00 – 15:00 ч.
Времетраење на семинарот: Еднодневен, четири презентации од 45 мин, со паузи
 
Цели:
Со реал ...
Институтот Интегра – членка на SALLUX
Институтот Интегра – членка на SALLUX
На 13 јуни 2019 година, на осмото Генерално собрание на членките на SALLUX што се одржа во Будимпешта како полноправен член беше примен и ИНТЕГРА – Институтот за вредносна и доблесна политика од Макед ...

Вчитај уште