1939.04.01_The Advocate, Newark, Ohio, p3

1939.04.01_The Advocate, Newark, Ohio, p3

Меѓу другите покана и за Македонците да присуствуваа на црковната служба организирана во романска православна црква.

„… Беше објавено дека Романците, Македонците, Грците, Бугарите и Србите се поканети да присуствуваат …“

 

Посочила: DragonGirl