1944.08.02_АСНОМ, решение за службен македонски јазик

1944.08.02_АСНОМ, решение за службен македонски јазик

Документ – решението донесено на заседанието на АСНОМ со кое народниот македонски јазик се воведува како службен јазик во македонската држава.

„Во македонската држава како службен јазик се заведуе НАРОДНИОТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *