1892_Ѓорѓија Пулевски – Славјано-Македонска општа историја

1892_Ѓорѓија Пулевски - Славјано-Македонска општа историја

Славјанско-маќедонска општа историја, обемно дело од 1688 ракописни страници, посветено на историјата на Македонија, напишано од Ѓорѓија Пулевски во 1892 година.

 

 

1 thought on “1892_Ѓорѓија Пулевски – Славјано-Македонска општа историја

  1. Ги почитувам особено историските факти од Ѓ.Пулевски, од едноставна причина што во оние времиња немало политика во историјата.Овој гигант на македонизмот и трибун во борбата за Македонија и македонската нација, како самостојна слободна и освестена членка на Балканот/читај Мкедонскиот полуостров/и во меѓународната заедница.

Comments are closed.