1944.05.16_Прилепско архиерејско намесништво – бугаризација на личните имина

1944.05.16_Прилепско архиерејско намесништво - бугаризација на личните имина

Еден документ како доказ за претопувањето (асимилацијата) на македонското население за време на окупацијата во текот на Втора Светска војна. Одземање на основните човекови права со измена на личните имина кои не звучат бугарски.

Посочил: Poljakot od Makedonija