1988_Хеленска Република и СР Македонија, дипломатски дописи

1988_Хеленска Република и СР Македонија, дипломатски дописи

 

Додека Република Македонија е во состав на југословенската федерација, Грција со текот на времето, сѐ повеќе се помирувала со името Македонија.
Така во грчките службени дописи на дипломатско ниво, од 80тите години на минатиот век, може да се види, слободна употреба на званичното име – Социјалистичка Република МАКЕДОНИЈА.

 

Посочила: DragonGirl