1904_Great Britain 27th Parliament – ’Parliamentary Debates‘, London

1904_Great Britain 27th Parliament - ’Parliamentary Debates‘, London

„… Забрани против Македонците и Бугарите да се движат во другите Делови од Европска Турција.
Г-дин Мун (св. Панкрас, Н.): Да се праша Државниот Потсекратар дали забраната против Македонските или Бугарските жители на трите вилаети за движење во другите делови од Европска Турција се сега отстранети или разлабавени, така што да им се дозволи на таквите лица да влегуваат во Константинопол и да работат таму на нивните сезонски занимања. …“

Посочила: ИтИзАј Марина