1929.09.27_Австралиски оглас за натурализација – Cyril Karafiloff

1929.09.27_Австралиски оглас за натурализација - Cyril Karafiloff-01

Македонците посакувале и верувале дека Македонија ќе биде држава. Била и ќе биде, во случајов и наведена како таква, иако моментално од каде што потекнувал Кирил Карафилов, е под српско владеење.

„Кирил Карафилов од МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНОСТ, под српско владеење, роден во Цапари во ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, и престојател четири години и девет месеци во Австралија, сега престојува во Колумбати, областа Маклеј Река, Н.Ј.В., побарува натурализација според актот на Комонвелт Националноста, од 1920-25.“

 

Посочил: Марио Историски Разговори