1903.09.05_Richmond County Advance

1903.09.05_Richmond County Advance

Се работи за Деметриус Вишенов по потекло од Солун кој преминал во протестантизам. Облечен во носија пред публика раскажувал за својот живот и испеал неколку песни на МАКЕДОНСКИ и бугарски јазик.

Една година потоа за истата личност во сличен настан известува уште еден напис.

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *