1928.05.02_Heraldo de Madrid

1928.05.02_Heraldo de Madrid

Битола, „… Српскиот суд осуди 12 македонски патриоти на казни од пет до дванаесет години. Обвинетите немаат причинето никаков конкретен криминал; само се истакнувале како добри патриоти што копнеат по слободата на својата земја. …“

 

Посочил: Слобода или Смрт