1945.04.01_The Westralian Judeon, p7, Perth

1945.04.01_The Westralian Judeon, p7, Perth

Австралискиот еврејски весник The Westralian Judean, прави споредба за различните национални особености во која меѓу другите примери наведува: „… Постои македонска нација; но Македонците секогаш биле негирани да имаат сопствена земја …“

Australian Jewish newspaper, The Westralian Judean, reports that a Macedonian nationality exists even though Macedonians have long been denied a state of their own!

The Westralian Judean Page 7, (Perth), Sunday 1 April 1945.

https://trove.nla.gov.au/newspaper/article/260818491?searchTerm=Macedonian%20nationality

Посочил: Sasha Uzunov

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *