1918_The Daily Telegraph, Alexander Gross – ‘Races of Eastern Europe’, London, (Geographia)

1918_The Daily Telegraph, Alexander Gross – 'Races of Eastern Europe', London, (Geographia)

Британска земјописна карта на југоисточна Европа од 1918 г., во која Македонците (Македонски Словени) се означени како посебна народносна единка.

 

Посочил: makedonien.mk
Извор: wikimedia.org 1 и 2

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *