1892_Chedomil Mijatovich – ‘The conquest of the Constantinople by the Turks’, London

1892_Chedomil Mijatovich - 'The conquest of the Constantinople by the Turks', London

„… Помеѓу нив тие имаа голем број на христијани кои беа принуден да слугуваат – Грци, Бугари, Македонци, Албанци, Славонци, Власи, Срби и други субјекти на деспотите на таа земја …“

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *