1903.12.05_Perth Amboy Evening News

1903.12.05_Perth Amboy Evening News

Весникот опишува Македонец „еден од само тројца Македонци во земјата“ кој в црква ќе раскажувал за себе и ќе „пее на Македонски и Бугарски“ јазик.

 

Посочил: Види Види