1911.01.26_The Cedar Rapids Evening Gazette, Cedar Rapids, Iowa, p12

1911.01.26_The Cedar Rapids Evening Gazette, Cedar Rapids, Iowa, p12

Во новинарскиот напис се навестува доаѓање на поголем број доселеници од Русија и балканските држави.

„… Тие ќе бидат најмногу Руси, Срби, Хрвати, Македонци, Словаци и Грци …“

 

Посочила: DragonGirl