1927.08.09_El Libera – Sangrienta colision entre macedonios y servios, Madrid

1927.08.09_El Libera - Sangrienta colision entre macedonios y servios, Madrid

Шпански весник во краток член насловен „Крвава пресметка меѓу Македонци и Срби“ известува дека во Валандово дошло до судир меѓу Македонци со српската жандармерија.

 

Посочил: Види Види