1270-1300 « 1843_Cesare Kantu – ‘Storia universale scritta’, p103

1270-1300 « 1843_Cesare Kantu - 'Storia universale scritta', p103

Maкедонците споменати како посебен народ во книга (1843) на италијанскиот историчар Чезаре Канту (1804–1895), која го обработува Средниот век. Maкедонците се споменати во главата која го опишува 13. век 1270-1300 година.

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *