Пандо Кљашев (1882 – 1907)

Пандо Кљашев (1882 - 1907)

Тукашните управници и скоро повеќето од Бугарите се безучесни кон нашето дело затоа што немаат формиран идеал што да ги тера напред. Таа е таа бугарска јавност и зборува преку устата на своите водители за македонското дело само кога е на работа за туркање и качување на влади.

 

Посочил: ДООМ