Стојан Куликов – Толе Паша

RemasterDirector_22abe5b5f

Тие од Битола ме осудиле на смрт како врховист. Но, јас не разбирам ништо, ниту од врховизам, ниту од централизам (црволизам-врволизам), како се вика немам абер од него, јас знам оти се борам за Македонија, но не за врховистите (врволистите) од Бугарија, и не за Бугарија.

Еве ви ја пушката војводо, давам ти ја. Како сум знаел така сум работел за Македонија, ако сум
згрешил судете ме, отепајте ме, ако сум за отепување…

 

Посочил: Портал Денешен