1991+_Lawrence Eagleburger (US state secretary)

1991+_Lawrence Eagleburger (US state secretary)

„… Грција тврди дека Македон и Македонците, исто како и Александар од Македонија се нивни. Ова е лажно тврдење и време е некој тоа да го потврди …“

Изјава на некогашниот американски државен секретар Лоренс Иглбургер.