1 thought on “1903_George F. Abbott – ‘The Tale of a Tour in Macedonia’

 1. Со сета, почит за ова што го работите. Но мислам дека поголем и поверодостоен ефект ќе има овие цитати, покрај преводот на Македонски во аголот да стои и оригиналната слика од книгата/весникот. Налетав на некои многу добри документи кои можеби фалат во вашава секција.

  Цела секција каде Македонските дејци / Илинденци / Поети (македонски и странски) ги поистоветуваат Македонците со Античките Македонци.
  https://www.pinterest.com/historyforbidden/alexander-the-great-macedonian-descendants/

  Оваа е српска книга од 1906 – јасно и гласно казува дека сме Македонија и Македонци, пробав да ја откупам но чини 118 евра плус 20 евра поштарина –
  https://frame.goglasi.com/frame?eid=152005665

  https://www.loc.gov/resource/g6801e.ct001462/?r=0.049,0.626,0.326,0.14,0
  (Slav-speaking Macedonians are not even the same category as Bulgarians.)

Внесете мислење

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *