2020_Deutsche Welle, репортажа – Ние сме Македонци

2020_Deutsche Welle, репортажа - Ние сме Македонци

Репортажа од германската Дојче Веле за Македонците и нивната борба за да зборуваат на мајчин македонски јазик како и за другите лични права и слободи кои им се одземени од грчката држава.

Сведоштва на: Јоанис Пуниос, Александрос Поповски и неговата сопруга, Александра Јоаниду (грчка лингвистка).