1903.07.04_The World’s News, p.21, Sidney

1903.07.04_The World's News, p.21, Sidney-00

Во новинарската статија која известува за тешки злосторства и колежи (масакри) кои биле извршени врз Евреите во Кишињев, Молдавија, на едно место споредува дека такви има само во Македонија извршувани од албанскиот башибозук врз словенското население. Ова се случува еден месец пред Илинденското Востание.

 

 

Посочил: Саша Узунов
Извор: TROVE