1925.06.24_The Alexandra Herald & Central Otago Gazette, pg7, New Zealand

1925.06.24_The Alexandra Herald & Central Otago Gazette, pg7, New Zealand

„… познатиот ‘Архиепископ’ Фан Стилиан Ноли дојде на власт. Необично е тоа што овој бескруполозен авантурист во странство беше претставуван како албански Томас Бекет. Во стварност тој воопшто не е ни Албанец. Неговиот татко бил Бугарин, а неговата мајка Гркинка. Тој бил роден во Тракија …“

Посочил: Саша Узунов