1988.08_Македонски Национален Комитет – ’Повик за општонароден протест‘, Њу Јорк

1988.08_Македонски Национален Комитет - ’Повик за општонароден протест‘, Њу Јорк

„ … ПОВИК

Македонскиот Национален Комитет го повикува целиот македонски народ да земе учество на големиот општо-македонски народен протест на: 10 август 1988 г. пред зградата на Обединетите Нации во градот Њу Јорк С.А.Д.
Протестот се организира по повод 75 години од поделбата на Македонија која стана на 10 август 1913 година. …“

 

Посочил: Портал Македонска Нација