1938.10.14_Las Vegas Optic, Las Vegas, New Mexico

1938.10.14_Las Vegas Optic, Las Vegas, New Mexico

„… ВМРО – Организација составена од Македонци екстремисти коишто се залагаат за една автономна Македонија што ќе ги обедини сите 2.000.000 Македонци што сега живеат во Бугарија, Југославија и Грција…“