Оддел: 25.1 Партизански единици

Партизански воени единици кои за време на ВСВ се бореле против фашизмот и за македонското национално ослободување.

Posted in 25.1 Партизански единици 4.2 Само слика

1944.11.04_7ма Битолска бригада – Ослободување на Битола

Седма македонска ударна бригада (позната и како Битолска ударна бригада) била создадена на 22 житар 1944 година во селото Зборско, на планината Кожуф.

Posted in 25.1 Партизански единици

1941-1945_Македонски партизански единици од НОБ

• дел од одредот Даме Груев, 1942 година •   • дел од одредот Даме Груев, 1942 година •   • дел од одредот Димитар Влахов, 1942 година •   • дел од одредот Димитар Влахов, 1942 година •  …