Оддел: А9.3 Само посока

Картографски податоци за македонската самобитност без оригинална слика само со посока за времето или изворот на податоците.

1944_Карта од нацистичкиот проект за Независна Држава Македонија
Posted in А9.3 Само посока

1944_Карта од нацистичкиот проект за Независна Држава Македонија

На 1 гроздобер 1944 година, Хитлер издал наредба за брзо прогласување независна Македонија. Нацистите знаеле за скорешната бугарска смена на страната на војување и за да го обезбедат повлекувањето на своите војски од југот се одлучуваат за создавање на т.н….