Оддел: А31 Просведи

2022.03.18_Совет на македонските општини - Македонците го отфрлаат квинслишкиот режим, Австралија
Posted in А31 Просведи

2022.03.18_Совет на македонските општини – Македонците го отфрлаат квинслишкиот режим, Австралија

СОВЕТ НА МАКЕДОНСКИТЕ ОПШТИНИ ВО АВСТРАЛИЈА МАКЕДОНЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА ГО ОТФРЛААТ КВИСЛИНШКИОТ РЕЖИМ ВО МАКЕДОНИЈА! 18 цутар 2022 година, Канбера, Австралија – Советот на македонските општини во Австралија под претседателство на Крис Ангелков, изрази длабока загриженост за општествено-политичката состојба во…

2007.04_Бугарската полиција сама го чествуваше Сандански
Posted in А31 Просведи

2007.04_Бугарската полиција сама го чествуваше Сандански

На Македонците им беше забрането да ја прослават 92-годишнината од смртта на пиринскиот цар – Јане Сандански. Силни полициски единици испрати вчера бугарската влада на гробот на Јане Сандански во Рожен за да спречи секаков обид на Македонците да му…