Оддел: 17.2 Само слика

Податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не се поврзани со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат националните табуа на АЛБАНСКИТЕ негатори.

1944_Албански Национален Собир, Тетово
Posted in 17.2 Само слика

1944_Албански Национален Собир, Тетово

Подвластени на италијанските окупациски сили албанските профашисти предводени од добропознатите фашистички соработници Џемо Хаса и Мефаил Шеху во Тетово ќе одржат албански национален собир. Таков јавен настан во градска населба за време на фашистичката окупација не би бил можен без…

Posted in 17.2 Само слика

1941 ~ 1944_Албански фашисти на смотра пред Мусолини

Posted in 17.2 Само слика

1903+_Албанскиот башибозук под Отоманска команда

Албанскиот башибозук под Отоманска команда мотивиран со дозвола за пљачкање. Споредено со редовната турска војска далеку посуров во односот кон православното население.