Оддел: Macédoniens Oubliés – Заборавени Македонци

Известувања поврзани со работата на здружението „Macédoniens Oubliés – Заборавени Македонци“*

*Македонска Национална Академија е соработник со здружението „Macédoniens Oubliés – Заборавени Македонци“*

Posted in Macédoniens Oubliés - Заборавени Македонци

2023.03.26_Одблесоци за д-р Анастас Коцарев во Париз

PRESS RELEASE Communiqué de presse Париз, 26. цутар 2023 ОДБЛЕСОЦИ ЗА Д-Р АНАСТАС КОЦАРЕВ ВО ПАРИЗ Во организација на здружението „Заборавени Македонци“ од Париз викендов во Париз се одржаа низа на случувања во чест на светски познатиот научник д-р Анастас Коцарев во рамките…

2022.07.31_Чествување за Илинденскиот војвода и деец Смиле Војданов
Posted in Macédoniens Oubliés - Заборавени Македонци

2022.07.31_Чествување за Илинденскиот војвода и деец Смиле Војданов

ВО ДЕТРОИТ УДРИЈА ИЛИНДЕНСКИТЕ КАМБАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ НЕПОКОР   Детроит, Мичиген недела, 31. златец 2022 Приготвил: Гоце ПАНГОВСКИ МПЦ-ОА „Св. Ѓорѓи Кратовски“ од Детроит како домаќин на чествувањето по повод Илинден и 150 години од раѓањето на охридскиот војвода Смиле…

Необнародени Македонци - Анастас Коцарев, д-р
Posted in Macédoniens Oubliés - Заборавени Македонци

2022.03.27_д-р Анастас Коцарев

Градоначалникот на општина Бонди и член на Парискиот регионален совет г. Стефен ЕРВЕ во придружба од советникот за култура и одбележување настани г. Отман АСАДИ и претседателот на здружението „Заборавени Македонци“ од Париз, г. Златко НИКОЛОВСКИ полагаат венец на гробот…