Category: 6.7 Иселеништво

Лични судбински изјави од Македонците во иселеништвото за настани поврзани со македонската определба.

Posted in *Избор 24 Југославија Кралство 6.7 Иселеништво

1935.09.01-03_МПО, 14та Конвенција, Охајо, САД.mp4

Македонска Политичка Организација – секаде само Македонци, Македонија, „Македонија на Македонците!“.

Posted in *Избор 24 Југославија Кралство 6.7 Иселеништво

1927_МПО, 6та Конвенција, Акрон – Охајо, САД

Шеста годишна конвенција на Македонската Политичка Организација. Со секогаш присутниот слоган „Македонија на Македонците!“

Posted in *Избор 24 Југославија Кралство 6.7 Иселеништво

1933.09.3-5_МПО, 12та Конвенција, Детроит – Мичиген, САД.mp4