Category: 25.2 Партизански борци

Партизански борци кои за време на ВСВ се бореле против фашизмот и за македонското национално ослободување.

Posted in 25.2 Партизански борци

Протојереј Антим Поповски

Posted in 25.2 Партизански борци

1949~_Партизанче Илија од с. Горно Каленик, Лерин

Најмладиот македонски борец единесетгодишниот Илија кој загинува после 3 дена учество во борбите во Беломорскиот дел од Македонија.

Posted in 18.2 Бугарски (само слика) 25.2 Партизански борци

1943.02.20_Слика од убиениот народен херој Раде Јовчески – Корчагин