Оддел: 17.2 Албански (само слика)

Национални податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не мора да имаат поврзаност со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат табуата на АЛБАНСКИТЕ негатори.

Постирано во 17.2 Албански (само слика)

1941 ~ 1944_Албански фашисти на смотра пред Мусолини

Постирано во 17.2 Албански (само слика)

1903+_Албанскиот башибозук под Отоманска команда

Албанскиот башибозук под Отоманска команда мотивиран со дозвола за пљачкање. Споредено со редовната турска војска далеку посуров во односот кон православното население.