Оддел: 17.3 Албански (само посока)

Национални податоци поткрепени БЕЗ СЛИКА СО ПОСОКА, кои не мора да имаат поврзаност со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат табуата на АЛБАНСКИТЕ негатори.

Постирано во 17.3 Албански (само посока)

1405 –1468 « 2006_Петар Поповски – ‘Ѓорѓија Кастриот – Искендер’, МТВ документарец

Постирано во 11.3 Само посока 17.3 Албански (само посока)

1912.11.23_The Sydney Morning Herald – A.H.S. Lucas – ‘The Walllace of Albania’

Ако Ѓорѓија Кастриот – Скендербег имал словенски родители и потекнувал од Македонија како може да биде Албанец!? „… Скендербег и неговите смели скиптари ја спасија Италија од потпаѓање под османслиската власт и лошо владеење. Кој беше тој? А, и кои…

Постирано во 17.3 Албански (само посока)

1913.02.20_The Daily Telegraph, Sydney, Australia, pg7

Рускиот Цар Николај II: „… Вистинските Албанци не надминуваат половина милион и се наоѓаат западно од реката Црн Дрим. Населението се состои главно од Словени, албанизирани под турски притисок и ја задржуваат сопствената религија и обичаи …“ Истиот ден слична…

Постирано во 17.3 Албански (само посока)

Каплан Буровиќ – Кои се Албанците!?