Оддел: 18.2 Бугарски (само слика)

Национални податоци поткрепени СО СЛИКА БЕЗ ПОСОКА, кои не мора да имаат поврзаност со самобитноста на македонскиот народ, но кои ги рушат табуата на БУГАРСКИТЕ негатори.

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

2000+_Збирка бугарски книги хвалоспеви

Атлантида – земја на древните Бугари; Древните Бугари – прадедовци на Тракијците; Древните Бугари, Сумер и Вавилон; Древнобугарските кодови од Тракија и фараонски од Египет; Загатките на земјата и древните Бугари; Гените на Бугарите и цивилизацијата; Древните Бугари – Жреци…

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

2010+_Бугарски историски лажирања

Слика од бугарскиот пронацистички настроен цар Борис направена во Софија 1937 година, од бугарските пропагандисти претставена како слика во Скопје. Посочил: Драган Маркоски

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1943.02.22_Бугарско-Германскиот договор за депортацијата на Евреите

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1941-1944_Бугарскиот фашизам во ВСВ

Разни слики и податоци за уделот на бугарската држава во поддршка на фашистичката страна од Втора Светска војна. Види повеќе…   1929.02.06_Орган на Сојузот на бугарските фашисти – списание ‘Бугарски Фашист’. 1933+_Цар Борис и Адолф Хитлер; IV-ТАБУА-НА-НЕГАТОРИТЕ/18.1-Бугарски/1936.01.08_весник-Нова-Германија.jpg; 1941.04.08-09_Богдан Филов –…

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1933+_Цар Борис и Адолф Хитлер

Бугарско фашистичко сојузништво со Хитлерова Германија.

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1941-1945_Грците за ‘Бугарската фашистичка окупација’

Слика од јавен натпис потврдува  за „Бугарската фашистичка окупација“ како одредница и на Грција земја членка на ЕУ, за улогата на бугарските војски на просторот од денешна Грција за време на Втора Светска војна.

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1941+_Хитлеров младинец во Бугарија

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1941+_Бугарското свештенство под нацистичкииот кукаст крст

Врвот на бугарското свештенство одржува служба под нацистичкото знаме и кукаст крст.

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1916.01.06_с. Манастирец, Поречани убиени од Бугарската гнасна рака

102ца Поречани и еден бугарски војник кој ја одбил наредбата се убиени од бугарските војници. Плочата на која пишува “бугарска гнасна рака” е во скоро време искршена.

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика) 25.2 Партизански борци

1943.02.20_Слика од убиениот народен херој Раде Јовчески – Корчагин

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1943.02_Бугаро-фашистичката депортација на Евреите

Евреи депортирани во Треблинка. Излегуваат од вагон обележан со ознака на Бугарската Национална Железница под надглед на војник во бугарска војничка одежда (униформа).

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика) 25.3 Дела и Настани

1942+ « 1945+_Ексхумација на 16 маскрирани жители во Азот во 1942.10.17

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика) 25.3 Дела и Настани

1942_Бугарски војници со отсечени глави на македонски партизани

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1915.11.01_Бугарскиот колеж во северниот дел од Пелагонија

Сведоштва за бугарскиот колеж на жителите од повеќе села во северниот дел на Пелагонија извршен во текот на Прва Светска војна. Заклани се 410 луѓе за помалку од 24 часа. Убивани се без никаков избор секој на кој ќе наиделе….

Постирано во 18.2 Бугарски (само слика)

1941+_Живи сведоштва за бугарскиот фашизам