Оддел: 23.5 Дела и Настани

Разни дела и настани од македонската национална борба во текот на Отоманското владеење.

Posted in 23.5 Дела и Настани 4.2 Само слика

1878_Печат од Кресненското Македонско востание

Posted in 2.1 Слика и посока 23.5 Дела и Настани

1953_Дино Г. Ќосев – ‘Илинденско Востание’

Дино Георгиев Ќосев (Кукуш, 1901 – Софија, 1977) е македонски учен и општественик во Бугарија. Член на БКП и уредник на весникот “Работническо дело” (1950-1966). Соработува и со ВМРО (обединета). извор