1902_Крсте П. Мисирков – ‘Кон прашањето за народноста и причината за популарноста на македонскиот крал Марко’

Копија од дипломската работа на Крсте Петков Мисирков насловена „Кон прашањето за народноста и причината за популарноста на македонскиот крал Марко“.
Изработена во 1902 година, на Петроградскиот Универзитет во Русија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *