1941-1945_МПО, писмо до Франклин Рузвелт

Писмо од Македонците во Македонската Патриотска Организација (МПО) во кое од американскиот Претседател се бара врз основа на начелото Македонија на Македонците да го поддржи создавањето на независна македонска држава како најдобро решение за целиот Балкан.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *