1902_Објава за смртта на македонскиот херој Тодор Саев

Браќа македонци!… во прегратките на македонските планини… Тој ја посвети младоста за светото дело и ги положи коските за слободата на разкрвавена Македонија.
Секогаш спомнувајте си за неговите херојски подвизи низ ропската земја и вознесете молитви кон Господ Саваот, пред таа незаменлива загуба, која ја претрпува мајка Македонија.
Ние, неговите другари, ќе ги бродиме македонските планини, осилени со духот на славниот борец…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *