1913.12.22_Списание – ‘Македонски Глас’, бр8, год2

Песни за Македонците
Со Господ напред

Македонци, со верба в Бога
Земајте оружје в рака
И дајте завет пред нашиот праг
Да го зачуваме домот драг.

Нашиот дом е татковината,
Целата земја.
Сал чемер и јад пируваат
Насекаде во неа царуваат.

Прадедовци, дедовци,
И внуците плачат
Да го избркаме непријателот
Да си го спасиме домот.

Под свето знаме
Газиме напред ние
Со здружен храбар чекор
Во бој за народ свој.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *