1999_Георги Сотиров Дукимов – ‘Една идеја, еден живот’

Овие спомени треба да бидат отрезнувачки за властите во Софија и Скопје, дека историјата не може ни со сила да се измени. Спомените на Дукимов ги негираат тврдењата на официјална Софија, дека во Бугарија немало и нема денес Македонци.

Извор: mn.mk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *