1905_Димо Хаџи-Димов – Револуционерен лист, X 7 и 8


“Сѐ додека моето рамо ќе крепи пушка, Македонија ќе биде недостапна за бугарски офицер”.

Гоце Делчев

Цитатот од Гоце е запишано од Димо Хаџи-Димов во насловот „Револуционерен лист” наслов „Две теченија“, Х 7 и 8, 1905

Посочил: Слобода или Смрт

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *