1903 « 1970+_Ламбе Арнаудов Мојсоски (последниот Илинденец)

Илинденци во Охрид, 1941 година, пред: Евтим Апочев, Антон Шибаков и Јанко Добринов, назад: Глигор Гков, (Ламбе Арнаудов Мојсоски), Христо Лапаjков, Димитар Аџанец и Ташко Арсов.

Бил во Илинеднското Востание (1903 год.). се борел за Независна Држава Македонија, земал Илинденска пензија од социјалистичка Македонија.

 

Ламбе Арнаудов Мојсоски (Последниот Илинденец) во Интервју на МРТ.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *