1900+_Павел Делирадев (за Јане Сандански)

„… за борба против турскиот апсолутизам и спротивставување против завојувачките (поползовенија) на великобугарскиот шовинизам: за слободна, единствена и независна Македонија во братски врски со сите слободни балкански народи …“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *