1926_Проглас на ‘Грчка македонска тупаница’

Проглас на грчката националистичка организација „Грчка македонска тупаница“, сo кoj стрoгo сe зaбранува употребата на Македонскиот јазик (наведен како бугарски) меѓу Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *