1751_Документи за македонскиот полк во царска Русија

Дел од сенатскиот указ од 24 Снежник 1751 година со кој се дозволува преселба на Бугари, Македонци, Срби и Власи во Русија и создавање на нивни полкови.

Земено од: Петар Келпен. Хронологическиј указател материјалов длја истории инродцев европејској Росии. Санкт Петерсбург 1861

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *