1647_Nicholas Comberford map – ‘The portolan of the Mediterranean’

Земјописна карта ‘The portolan of the Mediterranean’ од 1647 г. изработена од Николас Комберфорд (Nicholas Comberford) на која се гледа Македонија како еден од основните самостојни земјописни поими во Европа одвоена од Ахаја.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *