1706_Echard History – ‘The Roman history from the restitution of the Western Empire..’, vol.IV, London

Mеѓу 300 000 војска на страната на Турците предводени од Мехмед Освојувачот биле вклучени неколку нации: Бугари, Срби, Македонци, Германци, Бохемијанци (Чеси), Унгарци и Грци. Тој и неговите наследници воделе политика – христијани да војуваат против христијани.

The Roman history from the restitution of the Western Empire by Charlemagne, to the taking of the Constantinople by the Turks.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *